Er is een kooktabel meegeleverd met de gebruiksaanwijzing, het is gebaseerd op een kooktemperatuur van 100°C. Om op 80°C te koken, voeg 10 tot 15% meer tijd toe. Dit zal afhangen van het gewicht van de kip.
U kan een keukenthermometer aanschaffen met een inox sonde van minstens 14 cm lang en een temperatuur alarm.
Plaats de kip in de sapopvangbak om de kippenbouillon op te vangen en te vermijden dat deze op het voedsel van de mand eronder loopt. Plaats een leeg opzetstuk (zonder mand) om het volume te verhogen, dek af met het glazen deksel.
Steek de sonde door een van de 5 gaten in het glazen deksel in het vlezige deel van de kip, in dit geval, de bil.
Stel het alarm van de thermometer in op 70°C. Als het vlees en de sonde 70°C bereiken, zal het alarm luiden en is uw kip gaar (stel de timer in op 90 minuten, om het vroegtijdig stoppen van het garen te vermijden).