De Grawnola
- Bereidingstijd: 20 minuten
- Droogtijd : 12 uur
Ingrediënten
- 100 g amandelen
- 150 g boekweitzaadjes
- 60 g pompoenpitten
- 2 appelen
- 50 g rozijntjes
- 150 g ahornsiroop
- 2 kl kaneel
- De vermalen zaadjes van een kardemom peul
- 1 kl gemberpoeder
- 1 snuifje kruidnagelpoeder
- 1 el amandelpuree
Stappen
Weektijd: 1 nacht
- Hak de amandelen grof met een mes.
- Laat de amandelen en de boekweit gedurende een nacht weken. Spoel vervolgens grondig tot het water heel helder is.
- Hak de appelen met een mes.
- Giet de appelen, amandelen en boekweit in een kom en meng.
- Voeg de siroop en de kruiden toe en meng nogmaals.
- Spreid de bereiding op een NutriFlex blad et droog 2 uur op 60° vervolgens 10u op 45°.
N.B: De Grawnola is een heerlijke mix van fruit, granen en noten omhuld met gesuikerd fruit, andere oliën, stroop of ahornsiroop. Het brengt een smaakvolle crunch aan uw ijsje, yoghurt en smoothie of vormt een perfecte crumble om op uw taarten te strooien.
Ontdek onze andere recepten
Œufs brouillés
19 octobre 2021
Temps de préparation : 5 minutes Temps de cuisson : 15 minutes Ingrédients 12 œufs 100 ml de lait 50 ml de crème fraîche 1
Tajine de poulet au citron
19 octobre 2021
Temps de préparation : 25 minutes Temps de cuisson : 145 minutes Ingrédients 4 cuisses de poulet coupées en deux au niveau de l’articulation 1
Soupe au brocoli et au stilton
12 novembre 2021
Ingrédients 1 brocoli 100 g d’oignons nouveaux hachés 1 cube de bouillon de légumes 25 g de Stilton râpé Poivre et sel fraîchement moulus Extra