Harira

Ingrediënten

  • 100g lams- of rundsvlees (gekookt)
  • 100g voorgeweekte kikkererwten
  • 1 fijngehakte ui
  • 1 el olijfolie
  • 100 g koraallinzen
  • 1 selderij stengel
  • 300 g verse tomaten in blokjes gesneden
  • 1 el puree van gedroogde tomaten of tomatenconcentraat
  • 1 kl kaneel
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 2-3 saffraan stampers of een snuifje saffraanpoeder
  • 50 g rijst
  • 50 g vermicelli
  • Koriander en platte peterselie voor de garnituur

Stappen

  1. Zorg dat de stekker van de NutriSoup insteekt en het toestel klaar is voor gebruik.
  2. Schil en rasp het teentje look.
  3. Versnipper het vlees in stukken van 2 cm.
  4. Was en snij de groenten in kleine stukjes.
  5. Doe alle ingrediënten in de NutriSoup en voeg water toe tot aan de aanduiding.
  6. Plaats het deksel van de NutriSoup en sluit het toestel aan, zet het aan, druk op de menu knop, kies het programma “Bouillon” en druk op de knop “Play”.
  7. Wanneer de NutriSoup een geluidsignaal weergeeft, verwijder het deksel en controleer de kruiding.
  8. Giet de soep in kommen en serveer met gehakte verse koriander en citroen.

Ontdek onze andere recepten

Soupe au brocoli

Broccoli – Stilton soep

Ingrediënten 1 broccoli 100 g gehakte bosuitjes 1 blokje groentebouillon 25 g versnipperde Stilton Vers gemalen peper en zout Extra Stilton Croutons Olijfolie Stappen Zorg

Lire la suite »
Soupe provencale

Provençaalse soep

Ingrediënten 1 aubergine 1 courgette 1 rode paprika 400 g verse tomaten of een blik tomatenblokjes 2 sjalotten 2 teentjes look Het sap van een

Lire la suite »
croutons

Croutons

Croutons Bereidingstijd: 30 minuten Droogtijd : 12 uur Ingrediënten 120 g gemalen lijnzaadjes 250 g notenpulp 100 g geraspte courgette 2 el olijfolie 2 el

Lire la suite »