Groenten tempura
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Droogtijd : 4 uur
Ingrediënten
- 1 paprika, kleur naar keuze
- 1 courgette
- 25 g blond lijnzaad
- 25 g zonnebloempitten
- 25 g sesamzaadjes
- 1 kl gele curry
Stappen
- Snij de groenten in een fijne julienne met de mandoline.
- Maal de lijnzaadjes, zonnebloempitten en sesamzaadjes met een vijzel of met een juicer.
- Giet de gemalen zaadjes en pitten in een kom en voeg de curry toe.
- Leg deze mix op de julienne van de paprika en de courgette. Meng het geheel goed en maak kleine balletjes.
- Leg ze op een NutriFlex blad en plet ze als cookies.
- Droog gedurende 4 uur op 47 °C
N.B: Deze kleine groentebeignets zijn ideaal als bijgerecht voor een miso soep, een kom ramen en een udon of soba noedelslaatje. Ze hebben een kortere droogtijd nodig om een zachte kern te bewaren.
Ontdek onze andere recepten
Rode vruchten coulis
12 November 2021
Ingrediënten Rode vruchten: 200 g aardbeien, 100 g frambozen of 50 g rode bessen en 50 g cassis of bevroren fruit: 250 g aardbeien en
Crumesan
12 November 2021
Bereidingstijd: 10 minuten Droogtijd : 12 uur Ingrediënten 100 g voorgeweekte cashewnoten 50 g voorgeweekte pijnboompitten 4 el vlokken voedingsgist 1 kl grof zout Het
Fruitleer van mango
12 November 2021
Fruitleer van mango Bereidingstijd: 15 minuten Droogtijd : 4 tot 6 uur Ingrediënten 250 g goed rijpe mango 1 el limoensap Stappen Schil uw fruit,