Gekruide linzen dahl

Ingrediënten

  • ½ kl kaneel
  • 1 kl komijn
  • 1 kl gemalen korianderzaadjes
  • 1 kl gemalen fenegriekzaadjes
  • 2 ontpitte kardemom peulen
  • 1 kleine gesneden en ontpitte peper (optioneel)
  • 1 fijngehakte ui
  • 1 el olijfolie
  • 1 geraspt teentje look
  • 1 cm geraspte gember
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 el gedroogde tomatenpuree of tomatenconcentraat
  • 200 g koraallinzen
  • 400 g kerstomaten in 1 gesneden of een blik tomatenblokjes
  • 1 aubergine in blokjes gesneden

Stappen

  1. Zorg dat de stekker van de NutriSoup insteekt en het toestel klaar is voor gebruik.
  2. Was en bereid de groenten.
  3. Doe alle ingrediënten in de NutriSoup en voeg water toe tot aan de aanduiding
  4. Plaats het deksel van de NutriSoup en sluit het toestel aan, zet het aan, druk op de menu knop, kies het programma “Bouillon” en druk op de knop “Play”.
  5. Wanneer de NutriSoup een geluidsignaal weergeeft, verwijder het deksel en controleer de kruiding.
  6. Giet de bereiding in kommen, bestrooi met verse koriander.
  7. Bestrooi met el dikke yoghurt of versnipperde feta.
  8. Serveer met een portie rijst of naanbrood.

Ontdek onze andere recepten

crackers rustique

Rustieke crackers

Rustieke crackers Bereidingstijd: 40 minuten Droogtijd : 16 uur Ingrediënten 500 g rode uien 2 teentjes look 400 ml water 200 ml zonnebloemolie 500 g

Lire la suite »

Bietensoep

Ingrediënten 400 g geschilde bieten in blokjes gesneden 4 sjalotten 150 ml room 1 bouillonblokje Het sap van 3 appelsienen De zeste van een onbehandelde

Lire la suite »