Boerenkool chips
- Bereidingstijd: 15 minuten
- Droogtijd : 12 uur
Ingrediënten
- 300 g boerenkool
- ½ verse mango
- 1 rode paprika
- 1 el cashewnoten puree of Tahin
- 4 el zonnebloempitten
- Het sap van een citroen
- ½ kl kurkuma
- ½ kl gerookte paprika
- 1 snuifje zout
Stappen
- Was de bladen van de kool, verwijder de stelen (hoofdnerf) en snij de koolbladen in middelgrote stukken.
- Mix de rest van de ingrediënten in een blender tot u een sausje verkrijgt. Deze bereiding zal als smaakmaker dienen.
- Meng de koolbladen met uw smaakmaker in een kom. Kneed het geheel goed om de smaakmaker homogeen te laten opnemen en de koolbladen malser te maken.
- Leg de gekruide koolbladen op een NutriFlex blad zodat de kruidenmix niet door het rooster drupt.
- Droog alles op 40°C gedurende 12 uur.
Ontdek onze andere recepten
Amandel banaan taartbodem
12 November 2021
Amandel-banaan taartbodem Bereidingstijd: 40 minuten Droogtijd : 210 tot 12 uur Ingrediënten 200 g amandelen (gekiemd en gedroogd) 4 bananen Stappen Aantal 8 tot 10
Perencompote
20 October 2021
Ingrediënten 1,5 kg goed rijpe peren 2 el ahornsiroop 100 ml water Het sap van een citroen Kruiden naar smaak: vanille, kaneel, kardemom … Stappen

Cocktail Berry Brain booster
29 October 2021
Bereidingstijd: 5 minuten Kooktijd: – Ingrediënten 1 Handvol rood fruit 1 Handvol spinazie ½ Komkommer 1 Citroenschijfje 1 Dun schijfje gember Stappen Doe alle fruit