Gestoomde mosselen
- Bereidingstijd : 10 minuten
- Kooktijd : 10 à 20 minuten
Ingrediënten
- 2 kg mosselen
- 2 uien
- 2 stengels bleekselderij
- 2 wortelen
- 2 teentjes knoflook
- 1 citroen
- Een klein bosje peterselie
- Witte wijn en crème fraîche (optioneel)
- peper en zout
-
De 100% Belgische Stoomkoker
319,99 € – 499,99 € Opties selecteren This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
Étapes
- Was de mosselen grondig in koud water.
- Laat ze een paar uur in gezouten water liggen.
- Pel, was en hak ondertussen de knoflook en peterselie fijn.
- Snijd de wortels en ui in dunne plakjes.
- Bereid je stoompan voor met 1 verhoger en 1 “stoommand” bakje of een “bio-gastronorm” bakje als je wilt voorkomen dat de bouillon de mosselen en groenten kookt.
- Stel je stoompan in om gedurende 10 minuten op 100°C te stomen.
- Terwijl het apparaat voorverwarmt, meng je de mosselen met de fijngesneden groenten.
Zodra de zoemer klinkt (3 korte piepjes), giet je de mosselen in het stoommandje (of “bio-gastronormbakje”) en sluit je af met het deksel. - !! Open het deksel niet tijdens het koken, anders kleeft het vlees aan de schelp en kun je ze moeilijk eten!
- Zodra de mosselen open zijn, is het klaar!
- Kook iets langer (10 minuten) om steviger vlees te krijgen.
- Je kunt voor het serveren wat crème fraîche en/of witte wijn aan de bouillon toevoegen.
- Serveer met een flinke portie friet!
Ontdek onze andere recepten
Harira
12 November 2021
Ingrediënten 100g lams- of rundsvlees (gekookt) 100g voorgeweekte kikkererwten 1 fijngehakte ui 1 el olijfolie 100 g koraallinzen 1 selderij stengel 300 g verse tomaten
Wortelsoep
12 November 2021
Ingrediënten 400 g wortelen 1 kleine aardappel 1 gehakte ui 1 blokje groentebouillon Peper en zout naar smaak 2 kl curry poeder 100 ml kokosmelk
Crumesan
12 November 2021
Bereidingstijd: 10 minuten Droogtijd : 12 uur Ingrediënten 100 g voorgeweekte cashewnoten 50 g voorgeweekte pijnboompitten 4 el vlokken voedingsgist 1 kl grof zout Het