Gestoomde mosselen

Moules à la vapeur cuiseur vapeur Dejelin

Ingrediënten

  • 2 kg mosselen
  • 2 uien
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 wortelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • Een klein bosje peterselie
  • Witte wijn en crème fraîche (optioneel)
  • peper en zout

Étapes

  1. Was de mosselen grondig in koud water.
  2. Laat ze een paar uur in gezouten water liggen.
  3. Pel, was en hak ondertussen de knoflook en peterselie fijn.
  4. Snijd de wortels en ui in dunne plakjes.
  5. Bereid je stoompan voor met 1 verhoger en 1 “stoommand” bakje of een “bio-gastronorm” bakje als je wilt voorkomen dat de bouillon de mosselen en groenten kookt.
  6. Stel je stoompan in om gedurende 10 minuten op 100°C te stomen.
  7. Terwijl het apparaat voorverwarmt, meng je de mosselen met de fijngesneden groenten.
    Zodra de zoemer klinkt (3 korte piepjes), giet je de mosselen in het stoommandje (of “bio-gastronormbakje”) en sluit je af met het deksel.
  8. !! Open het deksel niet tijdens het koken, anders kleeft het vlees aan de schelp en kun je ze moeilijk eten!
  9. Zodra de mosselen open zijn, is het klaar!
  10. Kook iets langer (10 minuten) om steviger vlees te krijgen.
  11. Je kunt voor het serveren wat crème fraîche en/of witte wijn aan de bouillon toevoegen.
  12. Serveer met een flinke portie friet!

Ontdek onze andere recepten

Harira

Ingrediënten 100g lams- of rundsvlees (gekookt) 100g voorgeweekte kikkererwten 1 fijngehakte ui 1 el olijfolie 100 g koraallinzen 1 selderij stengel 300 g verse tomaten

Lire la suite »
Soupe de carottes

Wortelsoep

Ingrediënten 400 g wortelen 1 kleine aardappel 1 gehakte ui 1 blokje groentebouillon Peper en zout naar smaak 2 kl curry poeder 100 ml kokosmelk

Lire la suite »
Crumesan

Crumesan

Bereidingstijd: 10 minuten Droogtijd : 12 uur Ingrediënten 100 g voorgeweekte cashewnoten 50 g voorgeweekte pijnboompitten 4 el vlokken voedingsgist 1 kl grof zout Het

Lire la suite »